Wat is Yin Yoga precies?

Yin yoga is een passieve yogastijl waarbij je houdingen (asana’s) voor langere tijd vasthoudt. Deze yoga oefeningen zijn gericht op de diepe bindweefsels van het lichaam.

Yin yoga werkt namelijk specifiek om diep door te dringen in het bindweefsel in je lichaam, waardoor fysieke en energetische blokkades worden losgelaten.

Dit houdt in dat je aandacht besteedt aan je gedachten, ademhaling en lichamelijke gewaarwordingen. Yin yoga is dan ook erg meditatief van aard en wordt op een rustige manier bijgebracht.

Yin yoga houdingen worden over het algemeen tussen de 1-5 minuten vastgehouden.

Met yin yoga houdt je yoga houdingen voor langere tijd vast dan bij andere traditionele vormen van yoga. Het langer vasthouden van een yoga houding zorgt voor meer innerlijke rust en stilte waardoor je makkelijker naar binnen kunt keren.

De houdingen die tijdens een yin yoga les worden uitgevoerd helpen vooral het onderste deel van het lichaam (onderrug, dijen, heupen, bekken, etc.).

Wat zijn de voordelen van Yin Yoga?

Voordeel #1: het bevordert ontspanning in lichaam en geest

Voordeel #2: het kan een depressie helpen verlichten

Voordeel #3: het verbetert de flexibiliteit

Voordeel #4: het verbetert de balans

Voordeel #5: het kan angstklachten verminderen

Voordeel #6: het draagt bij aan een goede nachtrust

 

"Yin yoga kan iets voor jou zijn als je moe of overprikkeld bent en naar energie verlangt."

De Yin Yoga lessen gaan door op woensdagavond om 19 u tot 20u in Oudegem, Praktijk Lambroeck. Stuur me maar een mailtje of een belletje indien je interesse hebt om eens mee te komen doen!